Producten

Druk en Vacuum Doorvoeren - Algemene specificaties

De klemkoppelingen hebben drukbereiken tot 700 bar en kunnen in toepassingen bij een maximumtemperatuur van +870°C worden gebruikt, afhankelijk van het type koppeling en het gebruikte afdichtmateriaal.

Klemkoppelingen voor enkele elementen zijn geschikt voor sensoren van Ø0.5mm (0.020“) tot Ø19.05mm (0.75“). Afmetingen die gebruikt kunnen worden in klemkoppelingen voor meerdere elementen zijn Ø0.5mm tot Ø6.35mm (0.25“).

Spectite® klemkoppelingen van TC Ltd zijn ontworpen om eenvoudig geïnstalleerd en gebruikt te kunnen worden. De dichtingen en de andere interne delen zijn vervangbaar zodat de koppelingen steeds weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Als het element vervangingen of aangepast dient te worden, hoeft enkel de wartel losgedraaid te worden, nadat de druk of het vacuüm van het proces zijn afgelaten, om de elementen te kunnen verschuiven of te verwijderen.

Proces bevestigingen
De lichamen van de klemkoppelingen kunnen worden besteld met verschillende soorten processchroefdraad. Klemkoppelingen met de normale conische draadsoorten, BSPT (conische gasdraad of 'R' draad) tot BS21, DIN 2999 ISO 7/1 & JIS B0203; en NPT (National Pipe Tapered Thread) tot ANSI/ASME B1.20.1 zijn standaard voorraadartikelen.

Klemkoppelingen met parallelle procesverbindingen, BSPP (parallelle gasdraad of `G' draad) tot BS2779, DIN ISO 228/1 & JIS B0202; en ISO metrisch draad tot DIN13, kan ook worden besteld. Klemkoppelingen met parallelle schroefdraad vereisen een O-ring of een pakking (niet meegeleverd) om lekkage bij de procesverbinding te voorkomen.

Klemkoppelingen zonder de processchroefdraad kunnen worden gebruikt voor een lasbevestiging aan een flens met diverse vormen en afmetingen, met inbegrip van ISO-KF en CF types voor de vacuümindustrie en andere algemene toepassingen, evenals Triclover® en triclamp types voor de voedsel- en farmaceutische industrie.

Bijzondere klemkoppelingen kunnen worden ontworpen en geproduceerd volgens speciale specificaties van de klant.

Wartels
Vlakke, hexagonale wartels zijn verkrijgbaar voor koppelingen van alle afmetingen. Daarnaast zijn er ook wartels met een schroefdraadverlenging voor een betere bevestiging verkrijgbaar. Gebruikers kunnen kiezen tussen NPT, BSPP (parallelle gasdraad) of BSPT (conische gasdraad). Deze wartels zijn verkrijgbaar voor klemkoppelingen met 1/4“, 1/2“ en 3/4“ procesverbindingen. De schroefdraad van de wartel heeft dezelfde afmeting als de processchroefdraad op de fitting.
Pressure Equipment Directive (PED)
Klemkoppelingen van Spectite® zijn geclassificeerd als 'piping', en voldoen aan alle eisen van de categorie 'Sound Engineering Practice' (SEP), volgens de Europese Pressure Equipment Directive (PED) 97/23/EC richtlijn. De PED vereist niet om het 'CE' symbool op druk toebehoren te voeren aan te duiden dat het voldoet aan SEP. De wartels zijn duidelijke voorzien van de naam SPECTITE op één van de zes hexagonale zijdes.

Klemkoppeling component materialen
De fittingen, wartels, geleiders, zittingen en de serie EF RVS klemkoppelingen zijn vervaardigd van een austenitisch roesvast staal UNS S31603, normaal 316L genoemd. Vergelijkbare benamingen zijn: (UK) BS 316 S11; (Germany) W.-Nr. 1.4404, DIN CrNiMo 17.13.2; (France) AFNOR Z2 CND 17.12; (Italy) UNI X2 CrNiMo 17.12; (Sweden) SS2353; (USA) AISI 316L; (Japan) JIS SUS 316L. De chemische samenstelling voor dit staal is 0.03%C, 16.0- 18.0%Cr, 10- 14%Ni, 2.0-3.0%Mo, 0.10%N. De wartels worden vervaardigd van roestvast staal UNS S30300 (303 / 304).

Wanneer 316L voor een bepaalde toepassing niet geschikt is, kunnen de "natte" delen van de koppeling, die in contact komen met het proces, uit een ander materiaal worden vervaardigd, zoals bijvoorbeeld Hastelloy®, Inconel®, Monel®, r-405 of mild (carbon) staal. Er zijn weinig productie-eisen om klemkoppelingen van een "exotisch" materiaal te produceren.

De isolatie van de WF serie klemkoppelingen met 1/8“ processchroefdraad en van de EF serie worden vervaardigd van een hoog puur opnieuw gekristalliseerd Alumina (Aluminium Oxide Al2O3).

Externe, enkelgats isolatie van de WF serie klemkoppelingen worden vervaardigd in aluminiumhoudend porselein. De interne isolatie wordt vervaardigd in hoogwaardig, technisch plastiek voor gebruik bij temperaturen tot +230°C of bewerkbaar glas keramiek voor gebruik tot +870°C.

De elektrische geleiders voor klemkoppelingen van de EF serie worden gemaakt van C101 of van 316L roestvast staal (zoals hierboven). De moeren en ringen op koperen geleiders zijn van messing, RVS geleiders hebben roestvast stalen moeren en ringen.

Het smeermiddel dat op de componenten van de koppeling wordt gebruikt is Polymeer Chlorotrifluoroethylene (PCTFE). Een exemplaar van het Safety Data Sheet is op verzoek beschikbaar. Klemkoppelingen van Spectite® moeten voor de installatie niet worden ontvet.

TERUG NAAR BOVEN
Producten

Contact Us

Over TC

GRATIS Catalogus

Privacybeleid

Voorwaarden

Sitemap

WhatsApp
GRATIS Handboek

Volg meer dan 500.000 ingenieurs en inkopers die reeds ons GRATIS 74-pagina tellende A3 Handboek voor meten met thermokoppels en weerstandsthermometers hebben ontvangen

Bedrijsnaam
  Adres 1
Uw Naam
  Adres 2
Titel/Afdeling
  Provincie
Email
  Postcode
Telefoonnummer
  Land
Bedrijsnaam
Uw Naam
Titel/Afdeling
Adres 1
Adres 2
Provincie
Postcode
Land
Email
Telefoonnummer

We zullen de informatie die u verstrekt enkel gebruiken om af en toe contact met u op te nemen over onze producten en we zullen uw gegevens nooit verstrekken aan derden. Ons privacybeleid kan hier worden bekekenIk ga akkoord met de algemene voorwaarden die worden vermeld in het Privacybeleid

View our ISO 90001/2008 Certficate
View our ISO 90001/2008 Certficate


Thermokoppel Sensors
Mineraal geisoleerde thermokoppels
Thermokoppels met mini plug
Thermokoppels met aansluitkop
Thermokoppels met kabel
Thermokoppels voor hoge temperaturen
Thermokoppels voor algemeen gebruik
Keramische thermokoppel sensoren
Thermokoppels met snelle reactietijden
Autoclaaf thermokoppel sensoren
Thermokoppels voor oppervlakte metingen
Geisoleerd FEP thermokoppel

Platinum weerstandsthermometers
Mineraal geisoleerde Pt100 RTD sensoren
Rechte Pt100 RTD sensoren
Draagbare thermokoppels
Pt100 RTD sensoren voor oppervlakte metingen
Pt100 RTD sensoren met kabel
Pt100 RTD sensoren met miniplug
Autoclaaf Pt100 RTD sensoren
Pt100 RTD met Aansluitkop
Pt100 RTD sensoren met snelle reactietijd
Pt100 RTD Luchtthermometer
Pt100 RTD magneetsensoren
Kabel
PVC Thermokoppel Kabel - enkelparig
PFA Thermokoppel Kabel - enkelparig
Glasvezel Thermokoppel Kabel - enkelparig
Meerparige PVC Thermokoppel Kabel
Meerparige PFA Thermokoppel Kabel
Meerparige Glasvezel Thermokoppel Kabel
Pt100 RTD PVC Kabel
Pt100 RTD PFA Kabel
Pt100 RTD Glasvezel Kabel

Miniatuur Thermokoppel Connectoren
Miniatuur Thermokoppel Connectoren tot 220°C
Miniatuur Thermokoppel Connectoren tot 350°C
Miniatuur Thermokoppel Connectoren tot 650°C
Accessoires voor Miniatuur Connectors
Miniatuur Thermokoppel Connectoren Panelen
Miniatuur 3 Pins Connectoren

Standaard Thermokoppel Connectoren
Standaard Thermokoppel Connectoren tot 220°C
Standaard Thermokoppel Connectoren tot 350°C
Standaard Thermokoppel Connectoren tot 650ºC
Accessoires voor Standaard Connectors
Standaard Thermokoppel Connector Panelen
Standaard 3 Pins Connectoren
Instrumentatie
Draagbare Indicatoren
Temperatuur Transmitters
Temperatuur Regelaars
Temperatuur kalibratoren
Temperatuurrecorders
Meerkanaals Indicator
Din Rail Transmitters
Kop Transmitters
ATEX/IECEx Transmitters
Blok kalibratoren
Temperatuur Dataloggers

Temperatuur Accessories
Klemkoppelingen
Druk en Vacuum Doorvoeren

Kalibratie
UKAS Kalibratie Service

Druk
Drukmeters
Industriële Druk Transmitter

© 1998- TC Meet- en Regeltechniek BV, Postbus 2734, 6030 AA Nederweert, Nederland
Tel.: 0495-513750, Fax: 0495-513755, Email: info@tcbv.com